Кожне місто України відрізняється своїми смаковими уподобаннями до солодкого. Найбільше тортів їдять в Києві. А у Львові немає звички купувати торт, вони якщо купують, то тістечка, але не торти. Вони не розуміють, навіщо це. Кожне місто унікальне, є свої звички, і вам не вдасться це нав'язати. Розповів гендиректор корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаходимося зараз в часи досить серйозної світової фінансової кризи. Як я вже говорив, в четвертому кварталі 2015 року та першому кварталі 2016 року було дуже серйозне падіння саме споживання. І не тільки кондитерських виробів в Україні, а й різних товарів у всьому світі. Жорстока дефляція спіткала всі ринки, що розвиваються. Є вартість виробу, при якому воно продається, і є вартість виробу, при якому воно взагалі не продається. Наприклад, шоколадна плитка. Вона продається по 14 грн, але за 20 грн вона взагалі не продається. Коробка цукерок після 50 грн взагалі не продається. Ми до останнього намагаємося знизити власну рентабельність, змінювати формат упаковки. Тому що коли ми вийшли на ринок Східної Європи, з'ясувалося, що взагалі великі коробки там давно вже не продавалися. І нам потрібно терміново переробити наш асортимент", - говорить В'ячеслав Москалевський.

Читайте також: У Києві з'явиться перший автобус-бібліотека (фото)

Крім того, торгівля з зарубіжними країнами має свої особливості, ділиться досвідом гендиректор корпорації Roshen: "Ринок кожної країни - це особливий ринок. Наприклад, у мене є операція в Афінах. Там популярні базари, і яка б закупівельна ціна у продавців не була, ціна продажу - EUR7 / кг: що карамель, що цукерки. Але щоб туди на прилавок потрапити, треба до продавця ходити кілька місяців, щоб він до тебе звик і повірив. Так що нам потрібно навчитися поставляти туди наш товар. Я вам скажу, що з нашим продуктом навіть кожне українське місто - це окремий ринок. Але в цілому треба розуміти, що не так багато країн у світі, які їдять цукерки. На те, щоб знайти своє місце в світовому розподілі праці, потрібен час".