Сьогодні працівники комунальній служби в Старому Криму демонтували паркан на території мусульманского кладовища. Про це повідомив глава мусульманської громади "Ватан" Расим Садрединов.

Чоловік розповів, що раніше влада дала дозвіл на виділення ділянки під кладовище, але пізніше скасувала рішення. На кладовищі вже є одне поховання, яке планують перемістити або ж залишити на тому самому місці.

Садрединов заявив, що є спеціальне рішення суду, яке забороняє збільшувати територію кладовища. Нова влада Криму аргументували свій вердикт тим, що дозвіл давали недержавні органи, а це не відповідає новим законам. Окупаційна влада виділила територію за містом для кладовища, але громадськість не погодилася з такою пропозицією.

Читайте також: У столиці загинув редактор видання Крим.Реаліі

Глава громади наголосив, що це рішення має політичне забарвлення, пов'язану з порушенням прав кримськотатарського народу.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"До житлового масиву від кладовища більше 300 метрів, що відповідало нормам українського законодавства, коли виділяли землю для кладовища. За російським законодавством необхідно не менше 250 метрів - всі заходи дотримані", - зазначив Садредінов.

У Духовному управлінні мусульман Криму поки не коментують цю ситуацію.