1 травня у селі Вербівка Хмільницького району повісилася 20-ти річна Катерина Олексіюк. Дівчина була студенткою 3-ого курсу Бердичівського медичного коледжу. Перед смертю поскаржилася рідним, що її начебто домагався директор коледжу Володимир Клименюк.

"Катя приїхала 30 квітня увечері додому. Була дуже засмучена. 1 травня вона була удома з моєю дитиною. Я, мама й тато були на роботі. В обід подзвонила мені, спитала які ліки давати дитині. А за кілька годин додому прийшла мама і подзвонила мені, що Катя повісилася у сараї", - розказує рідна сестра загиблої студентки 24-річна Юлія Левчук.

Катерина Олексіюк навчалася на факультеті фельдшерської справи.

"Вона скаржилася на нього й раніше. Дзвонила мені, що щось собі зробить, бо він у себе в кабінеті чіплявся до неї. Тоді їздив тато у гуртожиток. Вмовляв її. Батьки хотіли її перевести до іншого навчального закладу. Але в адміністрації не віддавали документів, бо у Каті не був зданий один предмет – інфекціологія. Вона ходила до Клименюка в кабінет, а він "жартував": "Прийдеш до мене ввечері в кабінет. Якщо в тебе будуть "шаловливі" губки, то поставимо тобі перездачу", - каже Юлія.

Батьки не раз їздили у Бердичів, просили за доньку. Викладач предмету готова була поставити "трійку" дівчині, але директор наполягав на перездачі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Калька останніх тижнів Катя казала, що не хоче бути нам обузою, що батьки тільки гроші витрачають на всі ці поїздки. А в нас й без того з коштами не густо", - не приховує емоцій сестра померлої.

У адміністрації коледжу пояснили, що директора на місці немає – він зараз на лікарняному. Ситуацію коментувати відмовилися.

Куратор групи Леся Мартинюк запевняє, що ніяких домагань не було.

"Їй би поставили оцінку в будь-якому випадку, бо Катерина вчилася на контракті. Дирекції невигідно не ставити дітям оцінок та відраховувати їх – адже це кошти коледжу. Про домагання нічого не знаю", - каже педагог.

Одногрупники характеризують дівчину як веселу та товариську. Про директора Володимира Клименюка відгукуються достатньо негативно.

"Багатій і хам. Він до багатьох студентів чіплявся", - каже одногрупниця Катерини, попрохавши не вказувати її прізвище.

Приятель покійної Іван Лисак вірить сказаному Катериною.

"Ми були з Катею, як брат із сестрою. Вона ділилися зі мною наболілим. Директор вимагав у неї мінет", - стверджує Іван.

Торік місцева Самооборона хотіла люструвати Клименюка за хабарі в учбовому закладі. Тоді на захист керівника став колектив та студенти.

"Усі знають, що за вступ до коледжу треба заплатити. У нас були конкретні заяви, котрі ми віднесли у прокуратуру, але справу загальмували. Колектив горою став на захист директора", - каже Сергій Адамяк, голова Самооборони Бердичівського району.

2012 року п'яний Клименюк потрапив у ДТП. Його "Мазда" в'їхала у "Москвич", котрий рухався попереду, обійшлося без жертв. Тоді ж директор коледжу з нецензурною лайкою та кулаками напав на оператора каналу ICTV Андрія Борисова. Намагався розбити камеру оператора місцевої телекомпанії. Клименюком зацікавилася прокуратура, але справу про ДТП гальмують і досі.

Ще раніше студентка Наталя Гаращук з Хмільника народила дитину від Володимира Клименюка. Педагог спокусив дівчину, коли та була ще студенткою. Пізніше Наталя пояснила, що почала жити з Клименюком, але розійшлися, бо той розпускав руки.

За фактом самогубства міліція порушила кримінальне провадження.