У Сумській області місцеві жителі відкрили музей на честь загиблого на Донбасі місцевого офіцера спецпідрозділу "Альфа" Олександра Аніщенка.

У відкритті музею взяли участь школярі, сім'я загиблого, його однокласники, товариші по службі, побратими, вихованці Національної академії Служби безпеки та ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус".

Цій події передувала шкільна лінійка, на якій мер міста Олександр Лисенко передав дружині загиблого полковника спецпідрозділу "Альфа" ключі від квартири.

Дружина Алла Аніщенко розповіла, що чоловік завжди оберігав родину, не говорив, куди його відправляють.

"Де він і що з ним, я могла тільки здогадуватися. Саша завжди нас оберігав. Наприклад, подзвонила йому, коли їх послали до Луганська. Питаю: "Де ти? Що робиш?"-"Лежу, чай п'ю.Ми в Харкові, не хвилюйся", - розповіла вона.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"У тата від вибухової хвилі зупинилося серце. Потом його розірвало. Але інших хлопців він врятував. І я знаю, що він завжди буде поруч зі мною. Завжди охоронятиме нас із мамою", - розповіла 22-річна дочка героя Марія.

Ще у вересні 2014 міська рада присвоїла загиблому звання "Почесний громадянин міста Суми". Також в сумській школі №4, де він навчався, встановили меморіальну дошку.

Читайте також: Поранених бійців АТО лікуватимуть в Грузії

Петро Порошенко посмертно нагородив Олександра Аніщенка орденом Богдана Хмельницького III ступеня за мужність і героїзм. У 2015 році Укрпошта випустила художній маркований конверт серії "Героям Слава!", присвячений йому.

Нагадаємо, що 5 травня 2014 Аніщенко загинув у бою з терористами "ДНР" у Слов'янську. Він намагався захистити поранених товаришів, підставившись під постріл з гранатомета, внаслідок чого його розірвало на шматки.