На території Національного музею історії Великої вітчизняної війни в Києві 6 травня відбувся День пам'яті "Примирення заради майбутнього". Він був присвячений пам'яті 70-річчю перемоги над нацизмом.

Про це повідомляє народний депутат Віктор Кривенко своєму Facebook.

Він опублікував фотографії, на яких ветеран УПА і ветеран радянських військ тиснуть один одному руки.

"Вперше пліч-о-пліч сиділи ветерани УПА, ветерани радянської армії та представники батальйонів, які сьогодні воюють в АТО на Донбасі", - написав нардеп.

Зараз перед українцями, за словами сотенного УПА Мирослава Симчича, має стояти завдання про об'єднання перед обличчям небезпеки "єдиним кулаком, щоб дати відсіч ворогу".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ветеран червоної армії Іван Залужний, онук якого загинув на Донбасі, також наголосив, що зараз святим обов'язком українців є захист рідної землі.

Він додав, що зробити це можна тільки тоді, коли Схід і Захід будуть разом.

На акції також був присутній і доброволець батальйону ОУН Олег Синякевич, який воював у Пісках під Донецьким аеропортом.

Він зізнався, що в його родині два родичі воювали на боці червоної армії, ще шість - на боці УПА, всі вони або загинули, або сиділи в концтаборах.

Синякевич додав, що Україна сьогодні - єдина цінність, за яку дійсно варто проливати кров.

"Я дуже хочу, щоб молоді українці зараз розуміли, що заради їхнього щастя в цю хвилину в бліндажах, підвалах, окопах українці борються, а часто і віддають своє життя", - підкреслив боєць АТО.

Також він додав, що всі б'ються з чітким розумінням, що це повинна бути остання війна за нашу незалежність.