Активісти "Союзу Народна пам'ять" під керівництвом управління військово-цивільного співробітництва Міноборони знайшли останки понад 560 загиблих бійців АТО на Донбасі. Про це повідомив керівник організації Ярослав Жилкін.

Пошуки загиблих тривали протягом дев'яти місяців з 3 вересня 2014 року.Члени групи повідомляють, що недавно вони шукали солдатів Першої та Другої світової війни і ніколи б не подумали, що в Україні відбудеться збройний конфлікт.

Читайте також: Матіос назвав число загиблих в Іловайського котлі

Пошуковики розповіли, що деяких бійців ідентифікують за обгорілим жетоном.

"У квітні нинішнього року на місці боїв ми знайшли жетон одного солдата. Роботи проводилися на одному з полів, де проходив запеклий бій. Встановити особу загиблого бійця вдалося лише за його жетоном, знайденому пошукачами в вигорілій дотла БМП-2. Пізніше факт його загибелі підтвердили і товариші по службі", - розповів Жилкін.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він уточнив, що в організації немає прив'язки до конкретного місця, пошуки ведуться по всій лінії фронту. Проте пошукачам у "Іловайськ котлі" бракує достовірної інформації.

Пошуку в Дебальцевому поки не почалися.

Нагадаємо, що жертвами конфлікту з квітня 2014 по 14 квітня цього року стали 6116 осіб.