Сьогодні уранці в столиці військомати почали перевірку кавомобілів. Спіробітники Міноборони пояснили, що проводять рейд, мета якого – дізнатися, чи не ховаються від призову продавці кави.

Про це повідомив заступник голови правління "Асоціації мобільних кав'ярень" Олексій Бусаєв.

"На станцію метро Арсенальна прислали співробітників Печерського військомату. Столична влада вирішила прибрати мобільні кав'ярні. У законний спосіб це не вдається зробити, бо ми працюємо легально. Тому спочатку на нас натравили "тітушок", потім Самооборону. А зараз уже військомат", - каже він.

За його словами, воєнкоми ходять разом з представниками Печерської адміністрації, у супроводі працівників міліції. У дрібних торгівців спочатку запитують паспорт, а потім питають, чи продавці кави не переховуються від мобілізації. Людей начебто везуть відразу у відділок.

Читайте також: Дмитра Капранова забрали до війська

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Один з наших працівників був раніше комісований, надав про це довідку. Його потягнули на повторну комісію. Гадаю, цього разу йому напишуть, що до служби він придатний. Нам просто заважають працювати", - каже Буслаев.

"З 28 квітня триває чергова хвиля мобілізації. Вона триватиме 60 днів. Тому не треба прикриватися приватним підприємництвом чи якимись іншими статусами. Є наказ Міноборони – ми його виконуємо. Ніхто спеціально ні до кого не чіпляється – ми діємо виключно у правових рамках", - пояснили "Знай" у Печерському військкоматі.