Голова Facebook Марк Цукерберг пообіцяв подумати над тим, щоб відкрити офіс компанії у Києві. З таким проханням до нього звернулись тисячі українських користувачів, серед яких був і президент Петро Порошенко.

Про це повідомляє ВВС.Україна.

У четвер ввечері, 14 травня чергову онлайн-сесію запитань та відповідей до голови світової соцмережі почали саме із питання, яке задали українці. Модератор зустрічі повідомив, що воно було найпопулярнішим і набрало 45 тисяч "лайків".

Читайте також: Facebook забанив письменника Бондаря за мем "че там у хохлов?"

Користувач Григорій Купершмідт поскаржився на несправедливість при блокуванні сторінок і повідомлень з боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент мережі модерує російський менеджмент.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Українські користувачі вважають, що у блокуванні деяких дописувачів з України винні також проплачені російські коментатори, так звані "тролі", які скаржаться адміністраторам соцмережі на публікації українських блогерів.

За словами Цукерберга, він особисто переглянув, про що йде мова, перш ніж дати відповідь. Він сказав, що справді було декілька повідомлень, які вирішили видалити за використання "мови ненависті" проти іншої національності.

Він сказав, що соцмережа блокувала ті дописи щодо України та Росії, які порушували правила та стандарти Facebook і які були "явно ненависними, містили етнічні образи та підбурювали до насильства".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко запропонував Марку Цукербергу відкрити представництво компанії в Україні. Про це глава написав у своєму Facebook у вівторок, 12 травня.

"Необхідно використовувати всі наявні канали, щоб отримати реакцію глобальних офісів. Україна повинна отримати українське представництво Фейсбук", - ідеться у повідомленні.

Президент також поділився записом засновника соцмережі з пропозицією користувачам задавати йому хвилюючі їх питання, щоб керівник соцмережі відповів на них 14 травня в штаб-квартирі організації в Пало-Альто в США.