Національний музей історії Великої вітчизняної війни перейменують у зв'язку з чинним законом про декоммунізаціі.Об це розповів міністр культури В'ячеслав Кириленко.

"Політика декомунізації - потужна вимога суспільства, а тепер і закону. Ми повинні поважати правдиву історію, з нашими трагедіями, нашими героями, без радянських міфів, пам'ятників вождям і мілітаристського пафосу", - підкреслив він.

Для вибору нової назви музею організують громадські слухання, українці зможуть взяти участь у цьому процесі. Тим не менше, найбільш вірогідною назвою, на думку Кириленка, є Музей історії України в Другій світовій війні.

"Експозиція цього музею повинна представити і поточний українсько-російський військовий конфлікт, в якому Україна захищає свою незалежність", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, що у зв'язку з набранням чинності законів про засудження комуністичного режиму, планується також перейменування вулиць, міст, демонтаж пам'ятників та інше.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Матеріал по темі: Перейменувати вулиці в Харкові поки неможливо - Кернес