Колишній член "Партії регіонів" Олександр Онищенко на своїй сторінці в Instagram розмістив фото з Володимиром Кличком. Фотографію він підписав: "Один з кращих друзів".

Судячи з фейсбуку Олександра Онищенка, з братами Кличками олігарх дружний вже давно.

Фотографія викликала чимало пересудів серед користувачів соціальних мереж.

Олігарх Олександр Онищенко на даний момент в самому епіцентрі скандалу.

Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування діяльності Онищенко, якого звинувачують в розкраданні коштів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Читайте також: Ціни на продукти восени виростуть на 40%

Слідством встановлено, що Онищенко, нібито, створив злочинне угрупування, до складу якого в різний час входило близько 20 представників різних суб'єктів господарювання, в тому числі посадові особи ПАТ "Укргазвидобування". 10 учасників вже затримано. Їх прізвища поки не називають. До розслідування справи, за словами антикорупційного прокурора Назара Холодницького, залучено дві третини особового складу Національного антикорупційного бюро.

Антикорупційні відомства оприлюднили і схему розкрадання державних коштів. Зокрема, газовидобувні компанії, пов'язані з Онищенко, на підставі договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування" добували природний газ, який через фіктивну біржу передавали по ціні собівартості - 2640 грн за 1000 куб. м - підконтрольним злочинному угрупованні фірмам. А ті вже вільно реалізовували цей газ підприємствам реального сектора економіки за ринковими цінами.

15 червня детективи НАБУ завершили обшук у приймальні нардепа. Вони вилучили документи і залишили на столі акт про закінчення обшуку. Збитки України від цієї схеми, за оцінками слідчих НАБУ, склали близько 3 млрд. Грн. Олександру Онищенко загрожує тюремне ув'язнення терміном від 7 до 12 років.

Верховна Рада може розглянути питання надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Олександра Онищенка в найближчий пленарний день - 5 липня.

Поки ж сам Онищенко знаходиться на волі, готується до майбутньої олімпіаді в Ріо-де-Жанейро і роздає інтерв'ю.

Юлія Тимошенко вважає, що відкрите проти нього кримінальне провадження - це політичний тиск з метою відібрати його бізнес.

Читайте також: У жителів Києва відберуть пляж

"НАБУ, Антикорупційна прокуратура - це ілюзія, вони не чіпатимуть генераторів корупції в країні. НАБУ залежить від вищого керівництва країни, вони виконують замовлення: закрилася справа проти Гонтаревої, проти міністра фінансів, проти депутатів БПП, які стоять на чолі корупції; вони прикривають корупцію, яка є при владі. Всіх корупціонерів з попередньої влади відпустили. Всі керівники корупції в країні сидять на вищих посадах у владі", - заявила Юлія Тимошенко.

У 2015 році подробиці ведення газового бізнесу структурами Онищенко оприлюднила через пресу народний депутат Тетяна Чорновіл.

За її словами, в 2007 році, коли Янукович був прем'єр-міністром, Василь Джарти - міністром екології, а Едуард Ставицький - керівником "Надра України", відбувалося відчуження державних свердловин в приватні підприємства за договорами спільної діяльності з "Укргазвидобуванням". Усім процесом тоді керував Янукович, з метою створення надійного джерела особистого доходу.

У 2008 році уряд очолила Юлія Тимошенко, за словами Чорновіл, Джарти і Ставицький почали переоформляти підприємства на інших підставних власників. Для того щоб державні свердловини не можна було повернути державі. Тоді в гру вступив Онищенко, як директор підприємства "Надра Геоцентр".

"Коли Янукович втік з України, його менеджер Онищенко в газовій сфері отримав в фактичну власність всі його підприємства. Раніше йому треба було віддавати 80% наверх Януковичу, тепер Онищенко всі ці кошти акумулює у себе, і зараз він насправді дуже багата людина, оскільки мова йде про цілу низку підприємств", - відзначала народний депутат.

"Бізнесмен і народний депутат, заступник голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Онищенко може втекти з України", - заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

У соціальних мережах користувачі запевняють - якщо раптом Онищенко вирішить втекти з країни до 5 липня, то його можна легко знайти через його ж кращих друзів.