Переважна більшість громадян України назвали найактуальнішими проблемами корупцію і кумівство. Про це свідчать результати опитування, проведене Міжнародним республіканським інститутом (IRI). При цьому українці показали рішучість підтримувати курс країни на зближення із Заходом.

Опитування проводили в Києві та обласних центрах, за винятком Донецька, Луганська та Сімферополя. На питання відповіли близько 17 тисяч осіб - по 800 у кожному місті.

"Україна зараз на перехресті в своєму демократичному розвитку", - прокоментував Стівен Б. Нікс, регіональний директор Міжнародного республіканського інституту для Євразії.

87% опитаних вказали, що головною проблемою свого міста вважають корупцію. 83% назвали кумівство.

"Український уряд має бути натхненний тим, що люди готові визнати корупцію великою проблемою. Вони відчувають гордість за своє суспільство і охоче рухаються в бік реформ і програм, які працюють," - заявив Нікс.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Читайте по темі: Податкова очолює корупційний антирейтинг України

Опитування також засвідчило підтримку європейської інтеграції та членства України в НАТО.

У Тернополі та Хмельницькому більше половини мешканців вважають, що мають хороший доступ до місцевої влади. Жителі Харкова та Вінниці задоволені місцевим транспортом та інфраструктурою своїх міст.

Читайте також: Українці найбільше турбуються про гроші, росіяни - про здоров'я

Опитування проводила група Rating Group Ukraine у ​​партнерстві з Baltic Surveys/The Gallup Organization. Фінансувало його міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.