Священики Української православної церкви Московського патріархату бояться розправи з боку проукраїнських громадян, тому вирішили утекти до Росії. Про це повідомив представник Російської православної церкви Дмитро Сафонов на конференції ОБСЄ.

"Десятки священиків виїжджають з України під тиском. Їх сім'ям загрожують вбивствами, їм самим загрожує фізичне насильство", - сказав Сафонов

В РПЦ стверджують, що на Західній Укараїні за час війни на Донбасі зруйнували 77 храмів і церков УПЦ Московського патріархату через релігійну нетерпимість.

У лютому очільник справами УПЦ Московського патріархату митрополит Бориспільський і Броварський Антоній скаржився президенту України Петру Порошенку на знищення храмів у областях. За його словами, в п'яти єпархіях, розташованих на території Донбасу, на початок 2015 в результаті бойових дій зруйнували 9 храмів, ще 77 пошкодили.

Нагадаємо, 9 травня Митрополит Онуфрій не встав під час привітання Героїв АТО, щоб підкреслити необхідність припинення війни.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

У вересні 2014 року в селі Бовсуни Лугинського району Житомирської області священик місцевої церкви Московського патріархату відмовився відспівувати загиблого солдата української армії.

Читайте по темі: Священики УПЦ МП не встали на честь героїв України