Київська журналістка Вікторія Скрипник домагається штрафу нардепа від "Народного фронту" Олексадра Горбунова за парковку у місці для інвалідів. Через нього 22-річна дівчина на візку не змогла припаркуватись 19 травня.

Пригоду вона зафіксувала на фото. ДАІ чекала півтори години і не дочекалась.

Про це повідомляє спільнота "Герой парковки" на своїй сторінці у Facebook.

"Автори законів самі безкарно порушують закони. Цього разу черговий народний депутат порушив права інваліда. За мовчазної підтримки другого народного депутата", - розповіла Вікторія Скрипник, яка є інвалідом дитинства.

19 травня о 20:00 вона приїхала до свого будинку на вул. Ахматової та хотіла припаркуватись на виділеному жеком та відміченому відповідною розміткою місце, але не змогла. Паркомісце було зайняте чорним Toyota Land Cruiser з номерами АН 3555 СА.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Інспектора ДАІ оштрафували за фото в Facebook

Дівчина викликала ДАІ, оскільки це - паркування в неналежному місці, яке карається штрафом, та почала чекати на порушника. За 20 хвилин вийшов імпозантний чоловік у костюмі. З ним була висока білявка, яка сіла на пасажирське сидіння.

Як виявилось, обидва - нардепи: Олександр Горбунов від "Народного фронту" та Ольга Червакова від "Блоку Петра Порошенка".

"Вона є також першим заступником голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, тож, гадаю, вона буде не проти, що я, як журналіст, своїм правом на свободу слова скористаюся. До речі, відповідно до закону "Про телебачення та радіомовлення", я шановним панам депутатам про свою належність до працівників ЗМІ повідомила", - розповіла дівчина.

Свідком інциденту із журналісткою також був громадський діяч Олександр Ворона, президент Спілки громадських організацій інвалідів Києва, який живе неподалік.

Законотворець пояснив своє правопорушення тим, що "на півгодинки став – речі до під'їзду віднести".

"Я розумію вашу ситуацію, але зрозумійте і ви. Ви не можете користуватися своєю перевагою", - зацитувала нардепа Вікторія.

Із цими словами Горбунов сів у автівку та намагався виїхати з парковки. Дівчина собою та своїм візком закрила виїзд.

Читайте також: Чиновники діляться хабарами з президентом

"Супутниця депутата Горбунова вмовляла мене поїхати. Але я наполягала на тому, що треба дочекатись ДАІ та оформити все відповідно до законодавства, яке вони ж і створюють", - розповіла журналістка, додавши, що її повторно попрохали не користуватись її перевагами та поїхали із двору.

Патруля ДАІ дівчина так і не дочекалася. Правоохоронці відмовилися приїздити, мотивуючи це тим, що по сусідству, на Осокорках, відбувались масові протести проти незаконної забудови.

Простоявши півтори години на вулиці, зробивши чимало дзвінків до міліції та затримавши на деякий час порушника, вона так і не змогла домогтися, щоб його покарали.

"Штраф невеликий – кілька сотень гривень, але це для мене справа честі. Будь ласка, допоможіть довести депутатам і людям, що місця для паркування інвалідів – це не просто порожні паркомісця, які тільки й чекають на нахабних водіїв.І ми теж не порожнє місце", - підсумувала вона.