Громадський рух "Хочеш їсти - убий буржуя!" закликає киян піти і безкоштовно поїсти в супермаркеті. Основна мета заходу - показати згубність підвищення цін для суспільства. Збір активістів призначений на 11.00-11.40 на платформі метро Лівобережна.

"Це не жарт, проведемо акцію "Голодний Бунт!". Підемо в супермаркети, і будемо надкушувати продукти. Якщо людина вкраде палку ковбаси або шматок хліба, то це злочин. Але поки товар в магазині, це його власність. Відповідальність за псування продуктів починається від ста тридцяти п'яти тисяч гривень. Тому, як говоритися в приказці "що не з'їм, то понадкушую", товар просто зіпсуємо. І це не є кримінальним злочином ", - говорить координатор руху Юрій Клейнос.

Раніше активісти повідомляли, що як тільки бажаючих "надкушувати" набереться дві сотні, вони підуть в магазини. Які саме - поки не визначилися. Якщо людей набереться більше, то акції відбудуться в різних супермаркетах столиці. Робити це планують до тих пір, поки в закладах не почнуть знижувати ціни.

Матеріал по темі: Діти-переселенці годують киян випічкою

Під час акції закликають до суспільного порядку і спокою.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На акції тримаємося в групами в зоні видимості один одного. Групою підходимо до стелажів з товарами. Хто ближче до стелажу передають продукти дальнім. Ніяких товкучок, тисняви. Спокійно їмо як у себе вдома. З журналістами не конфліктуємо. Акція спрямована на висвітлення її в ЗМІ", - попереджає організатор.

Нагадаємо, що подібну акцію планували 25 квітня, але її відмінили через те, що прийшло всього лише 30 осіб.