Вулицю Петра Сагайдачного у вихідні, святкові та неробочі дні релігійних свят перекриватимуть для автомобілів. Але через жахливий стан її інфраструктури, вона стане не окрасою, а ганьбою для міста. Про це порталу "Знай" розповів експерт з питань місцевого самоуправління Андрій Курилко.

"Створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного - дуже гарна ідея. У Києві з'явиться ще одна вулиця для прогулянок пішки, окрім Хрещатика та Андріївського узвозу. Але, на жаль, вулиця Сагайдачного сьогодні не готова прийняти велику кількість киян та гостей міста. У деяких будинків занедбані фасади, аварійні балкони, є будівлі, окутані будівельними сітками, на тротуарі - стара, поламана тротуарна плитка, яка "пливе" під ногами. Це намагаються показати? Я переконаний, представники міської та районної влади, насамперед, повинні реставрувати та пофарбувати фасади всіх будинків, покласти нову, я підкреслюю, покласти нову, а не відремонтувати тротуарну плитку, по якій буде комфортно ходити, привести до ладу "Гостинний двір" - візитку Подолу – а після цього відкривати пішохідну зону по вулиці Сагайдачного, аби кияни та гості нашої столиці мали можливість побачити архітектуру старого Києва, вдихнути повітря старого Подолу, гуляючи його вулицями", - підкреслив Андрій Курилко.

Нагадаємо, вулицю перекриватимуть для транспорту з 12 до 22 години. Обмеження діятиме від Контрактової площі до вулиці Андріївської.

На цей час запровадять двосторонній рух і обмежать зупинку транспортних засобів на вулиці Борисоглібській - від вулиці Братської до вулиці Петра Сагайдачного. Змін зазнає й робота маршрутів міського пасажирського транспорту, які курсують зазначеними вулицями.