Українським волонтерам із пошукової організації "Союз "Народна пам'ять" вдалося виявити тіла п'ятьох українських військових.

Про це повідомляє "Сегодня".

Волонтери проводили роботи неподалік Дебальцевого. Виявити тіла бійців, за словами волонтера-пошуковика Сергія Білоконя, вдалося завдяки бродячим собакам, які гавкали біля однієї з траншей.

"Ми підійшли ближче, відігнали собак і побачили, що з-під землі стирчать людські останки. Взялися відкопувати", - зазначив волонтер.

Роботу волонтерів ускладнила перевернута вежа танка, яка лежала на бруствері траншеї. Розкидане навколо залізо придавило тіла бійців.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте также: Знайшли мертвим зниклого бійця із позивним "Маестро"

"Нам не на жарт довелося повозитися, щоб зробити розкоп. Ми витягли два тіла, під якими лежали автомати. При одному бійцеві були документи", – зазначає Білоконь.

Дорогою на базу волонтерський мікроавтобус з написом "Вантаж-200" прийняв на борт тіла ще трьох військових. Вони загинули під час боїв за Донецький аеропорт. Їх знайшли, розбираючи завали старого терміналу.