З нагоди Дня журналіста Інститут масової інформації запустив мобільний додаток "SOS для журналістів" (J-SOS). Про це йдеться в прес-релізі громадської організації.

Працівники ЗМІ зможуть там знайти все необхідне для себе: законодавчу база, перелік прав журналістів. У ньому чітко прописаний алгоритм дій у випадку їх порушень та зразок заяви в міліцію.

Інтерактивна карта порушень, що міститься в додатку, показує кількість і місця, де зафіксовано порушення прав медійників. У додатку є рубрика "SOS-повідомлення", куди можна писати про правопорушення.

Спеціальний розділ "Робота в гарячих точках" містить інфографіку про специфіку роботи в зоні АТО.

Матеріал по темі: Журналісти відмовились від нагород Порошенка

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"J-SOS" можна безкоштовно завантажувати з Google Play на мобільні гаджети, які працюють на операційній системі Android.

Створення мобільного додатку "SOS для журналістів" (J-SOS) підтримала американська правозахисна організація Freedom House у межах проекту ІМІ Мedia Watch Network.