Міністерство економіки планує виплатити сім'ям загиблих та постраждалих через пожежу на нафтобазі під Васильковом фінансову допомогу.

Про це повідомили на засідання Кабінету міністрів, передає "Українська правда".

Сім'ям загиблих у пожежі на нафтобазі виплатять по 200 тисяч гривень, по 70 тисяч гривень отримають сім'ї постраждалих.

Загалом Мінекономіки виділить на ліквідацію пожежі 47,7 млн. грн.

Голова Державної служби із надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що внаслідок пожежі загинуло 5 осіб. Серед них троє рятувальників, один співробітників нафтобази БРСМ.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Сьогодні було знайдено тіло ще одного працівника, якого вважали зниклим безвісти. Ним виявився 21-рычний представник "Укрзалізниці", пожежник пожежного потягу.

Всього постраждали 14 осіб.

Читайте також: Під час пожежі на нафтобазі загинуло 5 людей - Турчинов

На території, за словами Чечоткіна, немає осередків відкритого вогню. Наразі здійснюється полив території та охолодження двох резервуарів ємністю по 900 куб. м., а також горизонтальних ємностей об'ємом по 50 куб. м.

Голова рятувальної служби наголосив, що загрози розповсюдженню вогню немає і здійснюється постійний моніторинг ситуації. Також на місці події ведуться роботи щодо підготовки до відкачування нафтопродуктів з ємностей, що вціліли.