77-річна Валентина Глухова домоглася справедливості після п'яти років очікування. 4 червня Апеляційний суд збільшив суму виплати пенсіонерці на 100 тисяч грн. Вона постраждала від пожежі з вини ВАТ "Чернігівобленерго".

Інцидент трапився в 2010 році в ніч з 25 на 26 липня в селі Строївка Ріпкинського району. В результаті замикання трансформатора, який стояв у дворі Глухових, згоріло все майно пенсіонерки. Також під час пожежі загинув її чоловік, 72-річний Іван Глухов.

Сім'я не раз просили електриків перенести трансформатор, який встановили ще в 70-х роках. На жаль на їх прохання ніхто не відреагував.

Увечері 25 липня 2012 піднявся сильний вітер. Трапився стрибок напруги, але електрики не відреагували на виклик і ніхто не приїхав. З трансформатора посипалися іскри. Вони потрапили на сарай і той спалахнув. Пожежникам, які приїхали на виклик, довелося "відсікати" полум'я від лісу та сусідніх будівель. Сарай вже був повністю охоплений вогнем.

Читайте також: Молодята потрапили в аварію в день весілля

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Пенсіонерка протягом п'яти років домагалася компенсації. Однак енергетики відмовлялися добровільно платити.

22 квітня Ріпкинський районний суд зобов'язав власника трансформаторної підстанції виплатити 212 тисяч гривень моральної шкоди. А на початку червня Апеляційний суд збільшив виплату ще на 100 тисяч гривень.