Дві пари міліціонерів слідкуватимуть за порядком у Хмельницькому Центральному парку на велосипедах. Такий експеримент вирішив зробити в.о. начальника міської міліції Валерій Онісьєв.

"Експеримент із патрульними на велосипедах став можливим завдяки приватним підприємцям Хмельниччини, які зібрали 21 тисячу гривень на покупку новеньких спортивних велосипедів" - говорить Валерій Онісьєв.

Двоколісний транспорт правоохоронців обладнаний GPS-навігацією. Щоб кожен міг через інтернет прослідкувати марштур патрулів і дізнатися їх місце перебування. Також правоохоронці забезпечені раціями, щоб у разі чого, спілкуватися між собою і викликати підмогу. Для роботи у нічний час велосипеди обладнали ліхтариками і проблисковими маячками.

Патрулювання буде проходити у дві зміни: з 11:00 до 19:00 та з 19:00 до 03:00. Якщо метод виявиться ефективним, то на усіх вулицях Хмельницька будуть запроваджені подібні патрулі.

Поки подібний експеримент був запроваджений у Камянці-Подільському. Як повідомив начальник Кам'янецького відділу міліції Володимир Калашник, патрульних пересадили на велосипеди, аби їм було зручніше об'їжджати вузькі вулички історичного центру міста. Адже пішки це не завжди зручно робити, а службовий атомобіль може проїхати не скрізь.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще