В травні 2015 був досягнутий історичний мінімум середньої частки праймових новин топ-5 телеканалів. Жахи війни і навколишнього життя перестали бути для українців актуальними темами.

Про це повідомляє Sostav.

"Показники перегляду теленовин завжди ростуть через важливі політичні події і падають у міру зниження напруження. Історичний максимум був досягнутий в 2004 році під час Помаранчевої революції, коли для більшості населення ТВ було єдиним і звичним джерелом інформації", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Радіостанції крутитимуть українську музику по 18 годин на добу

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Влітку 2014 KwendiImpactStudies провели проект, націлений на вивчення страхів, стратегій виживання співгромадян.

Основними джерелами занепокоєння люди називали харчування, побут, а також втома від тривог. Тобто, вже рік тому респонденти відзначали, що намагаються поменше дивитися новини.

Рейтинг новин ставить серйозні питання перед "ньюзрумом" телеканалів.

"З одного боку, в країні йде війна і немає можливості робити вигляд, що її немає. З іншого, люди хочуть, щоб їх розважали, а не лякали - аудиторія розважальних ток-шоу стабільно зростає", - підкреслює видання.

Тобто, громадянська позиція журналістів і прагнення телеканалів до високих рейтингів наразі вступають у конфлікт.