Сьогодні в Україні представили першу партію експериментальної камуфляжної форми забарвлення Варан вітчизняного виробництва. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник президента Юрій Бірюков.

Він заявив, що у форми новий малюнок і специфічна фарба.

"Всередині упаковки є прізвище бійця, його підрозділ. Трохи пізніше все буде на рівні штрихкодів, але поки і так цілком ефективно. І кожен боєць в 79-й бригаді отримає повний комплект своєї форми в індивідуальному пакеті. Напрацювання будуть використані у проекті комп'ютеризації логістики МО (старт з 1 жовтня)", - написав радник президента.

За його словами, зараз також відпрацьовують нові експериментальні елементи речового забезпечення для ВСУ.

Він розкритикував діяльність Верховної ради, яка в п'ятницю не прийняла закону, що збільшує фінансування, необхідного на закупівлю речового забезпечення бійців АТО. Він підкреслив, що нову форму випускають на кошти волонтерів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"На речове забезпечення бюджетом України в цьому році виділено 49% від потреб? Від поточних, Карл! Половина необхідних грошей, Карл! Нагадаємо, що депутати Верховної Ради України в четвер ухвалили (щось забористе) ідіотський закон", - пише він.

Матеріал по темі: Бійців АТО змушують платити за зношену форму

Нагадаємо, раніше СБУ викрила факти поставок підрозділам Національної гвардії непридатною для використання військової форми на суму 42,2 мільйонів гривень.