Експерти зібрали з вільних джерел понад півсотні доказів участі російських військ у конфлікті на Донбасі.

Міжнародний аналітичний і дослідний центр "Атлантична Рада" підготував і представив у Києві збірник, що викриває політику Кремля на Донбасі, під назвою "Ховаються на видноті: війна Путіна в Україні", передає Радіо Свобода.

Всі дані експертний центр отримав із джерел з вільним доступом.

Читайте також: Донбас обнесуть колючим дротом - прогноз таролога

"Ми брали інформацію з соціальних мереж, які російські солдати активно використовують. Досить часто бійці роблять фотографії у місцях дислокації. Також ми звертаємося до супутникових знімків і карт Google, щоб уточнити місце розташування росіян на Донбасі", - розповів експерт "Атлантичної ради" Елліот Хіггінс .

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

За даними Центру, вздовж кордонів України і безпосередньо на її території кількість російських військових зараз перевищує 50 000 чоловік. Ця цифра постійно зростає, зазначив Хіггінс.

Також в "Атлантичної Ради" є докази збільшення кількості російських солдатів на кордонах з країнами ЄС і членами НАТО на Сході Європи.