Мер Києва Віталій Кличко сьогодні святкує свій 42-ий день народження. Прихильник і тренер із боксу на честь цього дня виклав на стадіоні колекцію своїх газетних вирізовк про спортсмена та подітика.

Про це розповідає сюжет програми "Факти.ICTV".

"Тарас Барна зі Львівщини зібрав все, що писали про братів-чемпіонів. Ексклюзивне полотно він виклав на біговій доріжці стадіону в Бориславі. Зізнається, що вона є не лише дарунком, але також мотивує львівських спортсменів, показуючи шлях перемог і поразок Кличків", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Кличко звільнив заступника директора департаменту архітектури КМДА

Згідно інформації, Тарас збирає вирізки із газет та журналів про українських боксерів із середини дев'яностих. Має вже 170 двометрових аркушів із ними.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він вірив від самого початку, що Клички здійснять свою заповітну мрію - зібрати всі чемпіонські пояси в одній сім'ї.

Довідка. Віталій Володимирович Кличко — український боксер, політик, громадський діяч, меценат, учений-педагог. З 5 червня 2014 року — Київський міський голова. З 25 червня 2014 року — Голова Київської міської державної адміністрації.

Шестиразовий чемпіон світу з кікбоксингу - двічі серед аматорів і чотири рази серед професіоналів.

Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO (1999–2000 роки), WBC (2004–2005 роки, з 2008 року дотепер), The Ring (2004–2005 роки). Срібний призер чемпіонату світу з боксу серед аматорів за версією AIBA (1995 рік). Триразовий чемпіон України з боксу серед аматорів. Чемпіон I Всесвітніх ігор військовослужбовців у важкій ваговій категорії (1995 рік).

Старший брат професіонального боксера, чемпіона світу за версіями IBF, IBO, WBO і WBA Володимира Кличка.