Дитячий табір "Редюіт", створений на базі Нацгвардії, знаходиться в лісі Переяслав-Хмельницького району Київської області.

Найближчий населений пункт - село Старе. Так само називається і база Нацгвардії, в якій розташований табір. Поруч з солдатськими казармами тут стоять намети для дітей.

Хлопчики і дівчатка у віці від 9 до 14 років живуть у великих військових наметах. Але не тільки це сильно відрізняє "військовий" табір від звичайних дитячих таборів. На сніданок юні жителі їдять солдатську кашу, а протягом дня проходять навчання. Вожаті у них теж особливі - це українські військові.

Навчання у дітей такі ж, як у наших воїнів. Вони риють окопи для стрільби лежачи, метають гранати, збирають-розбирають автомат Калашникова, вчаться надавати меддопомогу.

"З дітьми, напевно, навіть легше, ніж з дорослими бійцями. У них багато енергії, азарту. Для них це гра. Наприклад, копали ми окопи. Дорослим набридло вже через півгодини, а ці рили-рили до обіду, потім приходять, кажуть: "Можна ми ще покопаємо?". Хоч за розпорядком у них був вільний час", - розповідають військові.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На 30 хлопчиків у таборі 10 дівчаток. За словами вожатих, дівчатка нічим не поступаються. Навіть стріляють іноді більш влучно і під час марширування дзвінкіше співають пісні.

Читайте також: Бійці АТО малювали і відпочивали на березі Азовського моря (фото)

В "Редюіте" за 2 зміни побували 70 дітей. Вони з Печерського району Києва. Їхні тата воюють у зоні АТО. Створити подібний табір придумали в Печерській райадміністрації. Фінансування на себе взяли чиновники і спонсори. Вони забезпечили дітей спортивним інвентарем, формою, харчуванням. Перебування в таборі абсолютно безкоштовне.