Український уряд планує ліквідувати Державну службу зайнятості, а замість неї створити Національне агентство.

Про це у програмі "10 хвилин з прем'єр-міністром" заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Нове агентство буде мати більше обов'язків. Крім пошуку роботи для безробітних, воно займатиметься також перекваліфікацією і дослідженням ринку праці. Агентство також має формувати державне замовлення з підготовки фахівців для Міністерства освіти.

Кабінет міністрів також хоче внести в уряд нову редакцію трудового кодексу. Яценюк назвав нові принципи функціонування трудового законодавства в країні - це лібералізація на ринку праці, полегшення самозайнятості та оформлення соціального пакету.

Читайте також: "Американська компанія побудує термінал скрапленого газу" - Яценюк

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Павло Розенко заявляв, що на базі існуючої Державної служби зайнятості з функціями виконавчої дирекції фонду створять нову структуру.

"Не державна служба, не центральний орган виконавчої влади, не бюрократи, не чиновники в костюмах, а мобільна, активна і потужна сервісна служба, з однією вимогою - надання якісних послуг для населення. Не командувати і керувати, а працювати", - сказав Розенко.