Сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і глава МВС Арсен Аваков побували в Дніпропетровську. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Чиновники зустрілися з бійцями полку "Дніпро-1". Під час бесіди глава українського уряду зазначив, що скоро полк стане основою для спецпідрозділу "КОРД" ("Корпус оперативно-раптової Дії"). Його сформують за прообразом американського SWAT.

Яценюк ознайомився з матеріальною базою спецпідрозділу, зокрема з його забезпеченням бойовою технікою, оглянув казарму бійців, яка розрахована на 200 осіб, а також речовий склад. У командно-штабній машині глава уряду вийшов на зв'язок з передовою в Пісках.

Яценюк підкреслив, що "Дніпро-1" - це перший добровольчий батальйон, сформований торік на початку бойових дій на Донбасі.

"Кожен з вас є не просто добровольцем. Ви громадяни, не по порядку, а за покликом душі, серця і свого боргу перед країною першими сформували добровольчий батальйон і першими пішли на фронт", - зазначив політик.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Від імені уряду України Арсеній Яценюк висловив подяку бійцям.

"Спасибі за те, що ви боретеся. Світ можна отримати тільки тоді, коли у нас сильна армія, сильна Національна гвардія і сильний "Дніпро-1". Слава Україні", - сказав Яценюк.

Читайте також: Полк "Дніпро-1" показав як воює в секторі "М" (фото)

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв з "Дніпра-1".

Арсеній Яценюк та Міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков вручили державні нагороди та відомчі нагороди 44 бійцям полку. Четверо спецназівців отримали іменну зброю. Також вручили нагороди волонтерам.