Інформаційне агентство Associated Press і документальний архів British Movietone завантажили у публічний доступ оцифровані історичні відеоархіви. Тепер найцікавіші світові матеріали можна продивитись на відеохостингу YouTube.

У колекції, яка представлена на сайті, присутні більш ніж півмільйона документальних відеосюжетів. Із найцікавіших можна відзначити відео медового місяця Чарлі Чапліна 1936 року, падіння дирижабля "Гінденбург" та зйомку висадки союзників у Нормандії.

"Завантаження відео на YouTube вперше в історії дає публіці шанс пережити найбільш значущі моменти в історії. Це неймовірна візуальна подорож, яка дасть змогу глядачам побачити людей і події, що визначили історію", - коментує директор міжнародного архіву Associated Press Елвін Ліндсі.

Окрім історичних подій, колекція має ексклюзивні відео про гастролі групи Kinks та слонові перегони у Чикаго в 1935 році. Найстаріше відео в історичній колекції датоване 1985 роком.

Читайте також: У Туреччині призупинили Twitter і YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Associated Press є найбільшим інформаційним агентством США та всесвітня мережею новин. British Movietone - британський архів документального відео, створений в 1919 році.