Вандали вкрали бронзовий напис з постаменту Михайлу Грушевському, який розташований в центрі столиці на розі Володимирської вулиці і бульвару Тараса Шевченка.

У столичній мерії знають про подію, хоча не знають, коли точно зник напис, повідомляє Апостроф. Але схоже, що ця подія не дуже хвилює мерію, адже, як виявилось, пам'ятник Грушевському не перебуває на балансі жодного з комунальних підприємств Києва.

Про це повідомила Ірина Прокопенко, яка є генеральним директор Київського науково-методичного центру з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури і заповідних територій. За її словами, по суті, цей постамент Михайла Грушевського є нічийним.

"Зараз тимчасово за ним буде доглядати наш центр, і вирішується питання, кому саме він буде переданий на баланс, можливо, департаменту культури КМДА", - сказала Ірина Прокопенко.

Вона також повідомила, що втрачений підпис відновили фахівці, які займаються виготовленням пам'ятних дощок. Їм вдалось знайти старі креслення пам'ятника, за якими вони і відновили напис, пригвинтивши його на місце. Фахівці зробили це безкоштовно.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фотографії пам'ятника, над яким поглумилися хулігани, опублікували в мережі.

Як повідомляв сайт Знай.ua, вандали поглумилися над польським пам'ятником на Львівщині.