Американських військових скоро забезпечать новим девайсом, розробленим для них дослідницькою лабораторією Армії США. Він уже отримав робочу назву "третя рука", й винахідники приступили до його випробування.

Як пише N+1, цей пристрій одним кінцем прикріплюється до поясу бійця, іншим – до гвинтівки. Він являє собою рухливий кронштейн з шарнірним підвісом для стрілецької зброї. Виготовлений він з вуглепластика, його маса – майже 1,4 кг.

Конструкція продумана так, що солдат встановити гвинтівку на підвісі, а потім виставити її на потрібному рівні. Після цього він може, наприклад, відпустити руки - кронштейн буде утримувати зброю. У разі небезпеки бійцеві необхідно буде лише підняти руки, взятися за гвинтівку і відкрити вогонь. Під час стрілянини кронштейн буде кілька гасити віддачу, підвищуючи точність стрільби.

"Рука" може утримувати зброю вагою до дев'яти кілограмів. Прототип пристрою пристосований тільки на кріплення автоматів M4 калібру 5,56 міліметра, але його планується доопрацювати для кулеметів M240B калібру 7,62 міліметра і M249 калібру 5,56 міліметра.

Коли завершиться випробування пристрою та як скоро він піде у виробництво, поки що не повідомляється.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", вчені створили м’язову тканину зі шпинату.