Сьогодні відбулося відкрите тренування Шахтаря, на якому керманич команди поспілкувався з журналістами, повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

– Олімпік – головна сенсація чемпіонату України? Гарна команда, єдина, крім Динамо, що відібрала в нас очки. Це якісний колектив, що відмінно проводить чемпіонат. Думаю, наш прийдешній матч з Олімпіком буде непростим. Щодо порівння Олімпіка з донецькою Барселоною, то це ризиковане порівняння. Гадаю, дуже важко зіставляти Барселону з будь-якою командою світу. Утім я чудово це розумію, адже Олімпік провів відмінний матч і досить непогано прямує в чемпіонаті, а тому заслуговує на певне порівняння.

– І надалі в центрі Степаненко гратиме у зв'язці з Коваленком, а не з Малишевим?

– Відверто кажучи, я ще не вирішив. Зрозуміло, що Степаненко лишатиметься в центрі, а щодо Коваленка й Малишева остаточно не визначився.

– Попереду друга частина чемпіонату. Чи плануєте через це коригувати тренувальний процес команди?

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

– Ні. Сьогодні наша робота має успіх, тому нічого не змінюватимемо. Ви вірно зауважили: у групі лишаються найсильніші. Попереду найскладніші поєдинки, та це ніяк не вплине на нашу стратегію, гру й тренувальний процес.

– Як проходить адаптація Бланко-Лещука?

– На мій погляд, він чудово адаптується. Не слід забувати, що Густаво зовсім недовго перебуває в Шахтарі. Йому ще потрібен деякий час, аби звикнути до нашого стилю гри. Навіть у попередній зустрічі із Зорею він забив м'яч, що, на жаль, не зарахували. Загалом я дуже задоволений діями Бланко-Лещука.

– Як плануєте заповнювати паузу в чемпіонаті?

– Як і до сьогодні. На щастя, велику кількість футболістів "Шахтаря" викликано до збірної України. У клубі лишається зовсім мало гравців, і ми далі з ними працюватимемо весь цей період. Дуже задоволений тим, що багатьох наших виконавців запрошено до національної збірної. Мене це тішить. Спарингів не плануємо.

– Як ви провели свій перший день народження в Україні?

– Звичайно. Того дня був матч. Я мав право поїсти на стадіоні торт і отримати певні презенти від гравців. Проте, звичайно, найбільшим подарунком стала наша перемога. Тож був чудовий день народження!

– Що для вас означає відрив від Динамо в 16 очок?

– Для нас це зовсім нічого не означає. Ми поставили собі велику мету й намагаємося прямувати до неї. Дуже поважаємо "Динамо" і решту суперників, тому ніколи не звертаємо уваги на свою перевагу в очках. Нашою метою завжди є наступний поєдинок. У нашому разі це зустріч із Олімпіком – до неї ми й готуємося.

– Чи вас влаштовує формат чемпіонату?

– Так. Новий варіант нашого гендиректора? Це питання, які ще розглядаються й вивчаються. Гадаю, так буде і далі. Я за справедливість і підтримаю будь-який формат чемпіонату, аби б усе було чесно та дотримувались рівності щодо всіх клубів. Для цього потрібно вивчати деякі деталі: питання полів, одного типу м'яча в чемпіонаті… Може, для вас це не дуже важливо, проте команди хотіли б проводити всі матчі одним м'ячем. Багато моментів у футболі можна розглядати й змінювати. Скажімо, дублі могли б виступати в Першій лізі – це було б набагато краще для хлопців, більше конкуренції. Вважаю, що український футбол можна покращувати. Потенціал є. Коли не помиляюся, в Україні 42 мільйони жителів. Люди є – із кожним днем все можна покращувати. І, щоб завершити роздуми на цю тему, також хочу сказати, що можна вивчити питання й намагатися приводити на стадіон якомога більше вболівальників. Футбол – це своєрідне свято, ми повинні запрошувати на нього людей, аби вони діставали від видовища чимале задоволення.

– На тренуванні Шахтаря був Рауль Ріанчо. Що він зазначив?

– Були звичайні розмови між людьми, які добре спілкуються. Певно, що більшу частину часу йшлося про футболістів, а також зв'язок між Шахтарем і Федерацією футболу України.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що, за словами гендиректора Карпат, клуб не живе в хліву і не їсть, як свині.