Фіналіст Олімпійських ігор, метальник молота кримчанин Олексій Сокирський не може отримати шенгенську візу для участі в міжнародних змаганнях після переходу в збірну Росії.

Про це повідомив сам атлет, передає "Крим.Реалії".

"Виступати можу вже де завгодно під прапором Росії - це теоретично, а практично залишилася проблема з отриманням шенгенської візи. Крим - окупована територія, у всіх посольствах відмовляють кримчанам в отриманні візи", - зазначає він.

Більша частина змагань, за його словами, проходить саме в Європі.

Атлет розповів, що змінив українську збірну на російську через рівень спорту, бо в Росії він значно вищий.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"З Україною питання з проживанням обговорювалося, але ніяких конкретних пропозицій не було. Спорт у Росії поставлений на більш високий рівень, ніж в Україні", - наголосив атлет.

Читайте також: Україна дозволила кримським спортсменам виступати за Росію

Більш високий рівень організації спорту, за його словами, позначається і на фінансуванні, і на наявності хороших спортивних баз. Він додав, що може вільно конкурувати зі своїм результатом на російських аренах, тому і зробив такий вибір.

Атлет зазначив, що вже є повноцінним членом збірної Росії. Це прописано в міжнародних протоколах. Однак у нього тепер виникли проблеми з виїздом за кордон, оскільки більшість країн світу вважають його паспорт недійсним.