Заступник глави Міністерства молоді та спорту Ігор Гоцул, що є також президентом Федерації легкої атлетики України, розповів про те, куди пішли кошти, які заплатила російська сторона за кримських спортсменів, що прийняли російське громадянство.

Про це пише "Українська правда".

"У 2014 році Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) звернулася до нас з проханням скоротити термін допуску для сімох атлетів: Віри Ребрик, Рустема Дремджі, Олексія Сокирського, Валерії Мара, Руслана Перестюка, Євгенія Семененка та Олени Белякової. Нам повідомили, що ці атлети змінили українське громадянство на російське, і написали заяви на вступ до ВФЛА. Ми назвали суму відступних - 170 тисяч доларів. Вона була розрахована від половини тих коштів, які були в цілому витрачені на підготовку цих легкоатлетів", - розповів Гоцул.

Читайте також: Україна називає склад на чемпіонат світу з легкої атлетики

На питання, куди наша Федерація витратила ці гроші, Гоцул пояснив: "Уже надали матеріальну допомогу нашим лідерам Луганщини та Донеччини - Ользі Саладусі, Сергію Смеліку і Руслану Дмитренку, які через складну ситуацію на Донбасі були змушені покинути домівки. 20 відсотків суми будуть спрямовані на підтримку новоствореної Федерації легкої атлетики АР Крим в Києві".

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше Гоцул заявив, що українська Федерація буде перешкоджати виступам інших легкоатлетів з Криму, Донецької та Луганської областей на території Росії, якщо це не санкціоновано українською стороною.