Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер підкреслив, що не зробив нічого протизаконного, і тому не збирається залишати свою посаду.

Про це пише Bloomberg в понеділок.

25 вересня швейцарське федеральне бюро юстиції відкрило справу проти Блаттера, який підозрюється в халатності і привласненні грошових коштів, а також у підписанні контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах.

Також Блаттер підозрюється в незаконному переказі 2 млн швейцарських франків президентові УЄФА Мішелю Платіні. Сам Платіні не став заперечувати, що отримав ці гроші: він пояснив, що мова йде про легальну виплату - винагороду за виконану ним роботу. У понеділок ЗМІ з посиланням на адвоката Блаттера повідомили, що переклад 2 млн є "компенсацією".

Читайте також: "ПСЖ" не рекомендував своїм уболівальникам їхати до Львова

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадаємо, що наприкінці травня в Цюріху за підозрою в корупції були затримані чиновники ФІФА, після чого почалося масштабне міжнародне розслідування. Блаттер, на тлі скандалу переобраний на п'ятий термін, на початку червня заявив про рішення залишити займаний пост. За регламентом організації він виконуватиме обов'язки президента федерації до наступних виборів 26 лютого.