Національний олімпійський комітет України визнав найкращим спортсменом вересня чемпіона світу з греко-римської боротьби Жана Беленюка.

Про це повідомляє прес-служба НОК.

Його наставників, Віталія Киселицю та Олега Сазонова, визнали найкращими тренерами початку осені.

Високого визнання український борець удостоєний завдяки тріумфальному виступу на чемпіонаті світу, що проходив в американському місті Лас-Вегас.

Жан Беленюк у ваговій категорії 85 кг не залишив жодних шансів своїм суперникам. На міжнародних змаганнях борець завоював для Україні медаль найвищого ґатунку - золото.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Завдяки блискучому виступу та перемогам в Америці Беленюк також забезпечив собі путівку на Олімпійські ігри-2016. Вони пройдуть в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

Читайте також: Контрактник Жан Беленюк - чемпіон світу з греко-римської боротьби (фото)

Для Жана Беленюка це вже друге високе визнання від українського олімпійського комітету. Вперше він став лауреатом спортивного місяця в квітні минулого року. Титул кращого спортсмена місяця Беленюк отримав завдяки своєму переможному виступу на чемпіонаті Європи.

Нагадаємо, що НОК України назвав стрибуна Бондаренко найкращим спортсменом серпня. На нещодавньому чемпіонаті світу з легкої атлетики він виграв срібну медаль, що стало найбільшим досягненням серед інших українських спортсменів у цьому місяці.