Видання Sportyou опублікувало данні про зарплати гравців "Барселони" та "Реала". Найбільші гонорари мають головні зірки двох клубів та усього світу Кріштіану Роналду та Ліонель Мессі.

Аргентинець випереджає португальця не лише за Золотими м'ячами. Мессі отримує на чотири мільйони більше, ніж Роналду. Зарплата десятого номера каталонців складає 21,2 млн євро на рік, у той час, як сімка "Реала" має 17 млн євро.

Найдорожчими гравцями "Барси" також є партнери Мессі по атаці Суарес та Неймар. Вони мають по 10 млн євро на рік. Четвертим у фінансовому списку блаугранас є капітан команди Андрес Іньєста з зарплатою 7,5 млн євро.

Другим після Роналду у "Реалі" є валлієць Гарет Бейл. Найдорожчий футболіст світу заробляє 11 млн євро. Третім йде капітан Серхіо Рамос, який цього літа вибив собі підвищення і може витрачати по 10 млн євро на рік.

Усього на утримання основної команди каталонці витрачають 114 млн євро щорічно. "Реал" сплачує приблизно на 15 млн євро більше, але порівняти витрати доволі складно, адже Sportyou надали данні про 24 гравців "Барси" і лише 16 вершкових.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Слід зазначити, що найбіднішими футболістами "Реала" є його вихованці. Хесе, Начо та Карвахаль заробляють щорічно по 1,2 млн євро. Молоді випускники академії "Барселони" Масіп, Мунір і Сандро мають лише по одному мільйону.

Смішною виглядає зарплата захисника "Барси" Томаса Вермалена. Бельгієць у минулому сезоні зіграв за команду лише один матч, за який заробив 3,5 млн євро.

Шанувальники "Реала" можуть використовувати цей список як аргумент на користь того, що їхній принциповий суперник платить гравцям не менше. Королівський клуб часто звинувачують у марнотратстві.

Читайте також: Гравці та тренери "Чорноморця" повністю отримали гроші

Ефективність зарплатних фондів клубів можна буде перевірити вже 8 листопада, коли обидва клуба зійдуться в очній дуелі у Мадриді.