Ультрас київського "Динамо" "Родичі" заперечують свою причетність до бійки на матчі групового етапу Ліги чемпіонів з "Челсі".

"Після матчу "Динамо" - "Челсі" на адресу співтовариства уболівальників "Родичі" стали надходити звинувачення в інциденті з чорношкірими уболівальниками. Щоб уникнути чуток і необгрунтованих претензій ми заявляємо, що не маємо відношення до вищевказаних подій", - йдеться в повідомленні фанатів на їх сторінці в Facebook.

"По-перше, бійка між уболівальниками проходила в сусідньому секторі, а не в 21-му, в якому знаходяться "Родичі". По-друге, необґрунтованими є звинувачення власне в расизмі. Всі на стадіоні бачили, що сталося кілька бійок, в переважній більшості через непристойну поведінку осіб "напідпитку". По-третє, на відео видно, як у згаданій штовханині беруть участь кілька десятків людей, і з них тільки 2 або 3 чорношкірих", - пояснюють свою позицію ультрас.

Читайте також: Cтюарди просто спостерігали за побиттям темношкірих фанів на "Олімпійському" - FARE

На думку "Родичів", роздування теми расизму відбувається через "відпрацювання" деякими громадськими організаціями своїх грантів. Не будучи в змозі або не бажаючи боротися з расизмом в реальному житті, вони намагаються його знайти на стадіонах у бійках, в яких присутні люди з іншим кольором шкіри, і відразу таврують "расистами" всіх підряд, незалежно від істинних причин самої бійки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, після інциденту під час матчу "Динамо" - "Челсі" УЄФА розпочав по відношенню до українського клубу розслідування. Справу відкрили за статтею "расистська поведінка" і "безлади на трибунах". Її почнуть розглядати 27 жовтня.