Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно братиме участь у президентських перегонах ФІФА. Його кандидатуру вже ухвалили у вищому європейському футбольному органі та вважають альтернативою Мішелю Платіні, якого можуть не допустити до виборів.

Про це повідомляє DW.

Виконавчій комітет УЄФА у Ньйоні одноголосно висловив свою довіру Інфантіно. Очікується, що у разі недопущення Платіні до виборів, саме італієць представлятиме інтереси Європи у ФІФА та очолить організацію.

Нагадаємо, ФІФА наразі відсторонила Платіні від перегонів через підозру в участі у корупційному скандалі. Ймовірну відставку Платіні в УЄФА коментувати відмовились, але наголосили, що саме Інфантіно має намір повернути довіру до ФІФА шляхом реформ.

Кандидатура чинного генсека УЄФА стала вже восьмою у списку претендентів на президентство. Нещодавно висунув свою кандидатуру бізнесмен з ПАР Токіо Сексвале.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Директор НСК "Олімпійський" оскандалився через трибуни для темношкірих

Нагадаємо, позачергові вибори ФІФА заплановані на 26 лютого 2016 року. Вони проводяться через відставку Зеппа Блаттера, якого звинувачують у корупції.