На французькому острові Корсика пройшов традиційний 19-й турнір "Corsican Circuit" із шахів, який складався з двох етапів. Про це повідомляє офіційний сайт Федерації шахів України.

На першому відбірковому етапі 172 учасника розіграли за швейцарською системою у 9 турів 15 путівок у фінальну нокаут-систему, куди вийшли троє українських гросмейстерів - Володимир Онищук, Сергій Федорчук і Мартин Кравців.

Переможці визначалися за результатами перших двох партій у рапід. У разі нічийного результату - дві партії у бліц і, нарешті, "армагедон".

В 1/8 фіналу Кравців переміг В. Ткачева (Франція) - 1,5:0,5, Онищук - Хоу Іфань (Китай) - 2:0, Федорчук - Сетурамана (Індія) - 3:1.

У чвертьфіналі Онищук виграв у Кравціва, а Федорчук програв І. Коваленку (Латвія) - 0:2.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

У півфіналі Онищук обіграв Л. Фрессіне (Франція). У фіналі Володимир за рахунку 2:2 після перших чотирьох партій виграв у Коваленка "армагедон" і став переможцем престижного змагання.

Читайте також: Українські стрибуни у воду везуть шість медалей з Гран-прі у Малайзії

На церемонії нагородження переможець сказав: "Я ніколи не думав, що таке можливо у світі шахів".

Нагадаємо, восьмирічна українка Вероніка Веремюк виграла чемпіонат Європи з шахів.