Корупція у ФІФА набуває більшого масштабу. Цю справу відтепер вивчатиме і Британське бюро по боротьбі із шахрайством в особливо великих розмірах.

Про це повідомляють у ВВС.

Відомо, що Бюро не має достатньо повноважень для ретельної перевірки у ФІФА. Однак британці все ж проведуть розслідування та вивчать можливість отримання хабарів від господарів ЧС - 2018 та 2022 року Росії та Катару.

"Ми продовжуємо вивчати діяльність ФІФА стосовно нечесної фінансової діяльності їхніх керівників", - заявив голова Бюро Девід Грін.

У нечесній грі підозрюють ще одну країну - Австралію. Саме ця держава мала великі шанси провести ЧС-2018 та нібито давала хабар чиновникам ФІФА. 270 тисяч фунтів стерлінгів могли пройти через лондонський банк, саме тому Бюро розглядатиме справу.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Невідомо, чи справді проходили гроші через Лондон. Точно можна сказати, що кошти вийшли із Сіднея, а прийшли, скоріш за все, до Тринідаду", - додав Грін.

Керівник Бюро також заявив, що його люди продовжують шукати докази того, що ця сума була саме хабарем.

Читайте також: Генсек УЄФА зібрався стати президентом ФІФА

Нагадаємо, через корупційний скандал у ФІФА свою посаду вже втратив президент організації Зепп Блаттер. Його вважають головним ініціатором шахрайства та звинувачують швейцарські та американські спецслужби.