Металургійний комбінат "Запоріжсталь" готовий спільно з іншими потенційними акціонерами стати співвласником запорізького футбольного клубу "Металург".

Про це повідомляє видання Sport Arena.

Віце-президент федерації футболу Запорізької області Віталій Ніколаєнко зазначив, що компанія може профінансувати 25 % річного бюджету команди.

"Голова нашої федерації днями провів розмову з генеральним директором "Запоріжсталі", який підтвердив готовність виступити інвестором "Металурга" разом з іншими підприємствами в ролі пайового учасника", - розповів він.

Ніколаєнко сподівається, що інші підприємства області візьмуть такий вчинок за приклад і профінансують місцевий клуб, незважаючи на проблеми в економіці.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Металург", з часів заснування у 30-ті роки минулого століття і до 2012 року, був під опікою "Запоріжсталі". В даний час підприємство входить до холдингу "Метінвест", що належить до "СКМ" Ріната Ахметова.

Читайте також: Гравці "Ворскли" більше чотирьох місяців не отримують гроші

Нагадаємо, з початку жовтня цього року "Металург" фактично залишився без керівництва. Команда перебуває на стадії ліквідації, а всі її працівники отримали повідомлення про звільнення.

На даний момент клуб підтримує Запорізька обласна федерація футболу, декілька підприємств та люди, яким небайдужу подальша доля команди.

Завдяки цим спільним зусиллям "Металург" отримав шанс завершити осінню стадію української Прем'єр-ліги. Взимку команда зосередитися на статусі нового власника.