Голова Футбольної асоціації Англії Грег Дайк закликав ФІФА виключити зі складу членів виконавчого комітету організації російського представника. Мова йде про міністра спорту Росії Віталія Мутка.

Про це повідомляє The Independent.

Керівник англійської асоціації вважає, що Віталій Мутко причетний до допінгового скандалу з російськими легкоатлетами. Він додав, що через цей інцидент у нього необхідно забрати членство виконкому в Міжнародній організації футбольних асоціацій.

"ФІФА повинна дуже швидко вирішити, чи буде людина, яка причетна до такого, залишатися у виконкомі організації. Віталій Мутко - глава оргкомітету ЧС-2018, міністр спорту", - наголосив Грег Дайк.

Він розповів, що російський міністр спорту займає близько шести посад.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Легкоатлетів Росії відсторонили від змагань і Олімпіади-2016

Комітет з етики ФІФА зазначив, що ретельно вивчить доповідь про участь Віталія Мутка в допінговому скандалі з російськими спортсменами. Її надало Всесвітнє антидопінгове агентство.

Нагадаємо, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства 9 листопада звинуватила Росію в порушеннях антидопінгових правил. Вона рекомендувала Міжнародній федерації легкої атлетики відсторонити російських легкоатлетів від міжнародних змагань. Зокрема, від Олімпіаді-2016, яка пройде в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.