Сьогодні в Женеві пройшла прес-конференція комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), присвячена розслідуванню випадків використання допінгів легкоатлетами Росії.

Про це повідомило агентство АР.

Незалежна комісія рекомендувала призупинити діяльність Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), що означає відсторонення російських спортсменів від усіх змагань під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), у тому числі Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

WADA просить анулювати акредитацію Московської лабораторії в найкоротші терміни і звільнити її директора.

Читайте також: Російські легкоатлети платили хабарі, щоб уникнути покарання за допінг

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також WADA звинуватила міністра спорту Росії Віталія Мутко в "маніпулюванні" допінг-пробами спортсменів. У звіті комісії йдеться, що Мутко віддавав вказівки по роботі з пробами.

Крім цього, вже найближчим часом Інтерпол займеться розслідуванням за звинуваченнями в корупції та приховуванні позитивних проб в IAAF.