Вісім російських спортсменів-легкоатлетів платили хабарі Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій. Таким чином вони приховували позитивні результати своїх допінг-тестів, повідомляє BBC.

Відомо, що корупція у легкій атлетиці відбувалась ще у 2011 році. Після цього деякі представники Росії стали призерами на Олімпіаді-2012. Імена та суми хабарів поки залишаються невідомими.

Свою частку грошей отримав і колишній президент спортивного органу Ламін Діак. Він та його юрист вже перебувають під арештом за отримання хабарів від Всеросійської федерації легкої атлетики.

Дисциплінарний комітет IAAF вимагає ретельно роздивитися справи проти екс-голови російської федерації Валентина Балахнічева та тренера спортсменів Олексія Мельникова.

Слухання по цій справі має відбутися в середині наступного місяця у Лондоні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Ломаченко заробив на перемозі 750 тисяч доларів

Нагадаємо, нещодавно американські журналісти заявляли, що більшість російських легкоатлетів, які брали участь у міжнародних змаганнях мають позитивні допінг-проби.