Віце-президент ФІФА, перший віце-президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) іспанць Анхель Марія Вільяр оштрафований за порушення статті кодексу етики ФІФА. Відповідне рішення прийняв комітет з етики Міжнародної федерації футболу, передає УНН.

Як повідомляється, іспанець відмовився співпрацювати зі слідством у справі про вибори країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, які пройдуть в Росії та Катарі. Як наслідок - комітет з етики виніс санкцію у вигляді штрафу у розмірі 25 тис. швейцарських франків.

Відзначимо, що пізніше Марія Вільяр пішов на співпрацю.

Іспанець очолив оргкомітет ФІФА з підготовки ЧС-2018 замість відстороненого від футбольної діяльності на 90 днів президента УЄФА Мішеля Платіні.

Читайте також: Блаттера госпіталізували з нервовим зривом

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, ЧМ-2018 був відданий Росії у результаті таємної операції між керівниками ФІФА, які підроблювали результати виборів.

"Рішення, яке було погоджено, але не письмово, передбачало, що при голосуванні ми підемо в дві наддержави: до Росії та США", - сказав Блаттер.