Керівник Англійської Прем'єр-ліги Грег Дайк виступив з ініціативою скоротити кількість команд у турнірі до 18. Він вважає, що більш жорстка конкуренція покращить рівень англійського футболу, повідомляє The Sun.

68-річного чиновник хоче побудувати турнір таким чином, щоб вилітали лише дві команди, та ще два клуби із Чемпіоншипу підвищувались у класі. Свою ідею він збирається обговорити із виконавчим директором АПЛ Річардом Скудамором.

Однак ця ініціатива має невеликі шанси на успіх перш за все через телевізійні права. Медіамагнати обговорювали з керівниками найпопулярнішої ліги у світі саме 20 команд, а не 18.

Дайк у приклад ставить німецьку Бундеслігу, де також грають 18 клубів. На його думку саме менша кількість команд посприяла підвищенню рівню гри німців.

Зазначимо, що АПЛ є і без нововведень досить жорстким турніром. З англійської еліти часто вилітають клуби, які мають серйозні фінанси та склади гравців. Деякі експерти навпаки наполягають на розширенні турніру до 22 команд.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Тейшейра отримав пропозиції від "Челсі" і "ПСЖ"

Нагадаємо, що в усіх топ-чемпіонатах Європи, окрім Німеччини, грають по 20 клубів. Команди із Англії, Франції, Італії та Іспанії є постійними учасниками Ліги Чемпіонів.