Велика Британія стала володарем десятого Кубка Девіса у своїй історії, але першого із 1936 року. У фіналі турніру тенісисти зі Сполученого Королівства здолали бельгійських спортсменів.

Головною зіркою фіналу став шотландець Енді Маррей. Він два дні тому здолав Рубена Бемельманса, а вчора у парі із братом Джеймі переміг дует Стів Дарсіс-Давід Гоффен.

Підсумковий рахунок фіналу став 3:1 на користь британських майстрів з тенісу.

Зазначимо, що окрім перемоги для своєї батьківщини Енді Маррей має ще одне досягення. Він став другим у світовому рейтингу тенісистів.

Таким чином Велика Британія одноосібно посідає третє місце за кількістю перемог на Кубку Девіса. Франція, яка має дев'ять трофеїв, перемістилася на четверту сходинку.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Кращий український тенісист готовий пробитися в топ-10

Другою країною за кількість завойованих трофеїв є Австралія - 28. А лідерство тримають засновники турніру - представники США (32 Кубка).