На легендарному ралі-рейді "Дакар 2016" виступатиме український гонщик. Дмитро Циро стане асистентом у кабіні казаха Андрія Чередникова.

Дует українця та казаха пройшов вже чимало випробувань, а на наступному "Дакарі" вони їздитимуть на новому Ford Raptor Evo V8. Розробником цієї автівки став чеський інженер Мирослав Заплетал.

Українець боротиметься на перегонах у класі "позашляховики". Він стартує під номер 345.

Зазначимо, що "Дакар" є однією з найнебезпечніших гонок у світі. Майже кожного року під час змагань гинуть пілоти авто або глядачі.

Читайте також: Супернику "Барселони" дадуть шинку за хорошу гру

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Ці перегони почали свою історію у 1978 році. Тоді старт або фініш гонки проходив у сенегальській столиці - місті Дакар. У 2008 році ралі скасували через загрозу чисельних терактів на африканському континенті. Після цього гонки проходять у Південній Америці.