Міжнародна федерація шахів оновила черговий рейтинг-лист за грудень цього року. Зміни у ньому відбулись і у позиціях українських спортсменів.

Про це повідомляє прес-служба Спортивного комітету України.

Українська шахістка Марія Музичук перемістилась на третю сходинку у рейтингу і має у своєму активі 2561 очок. До цього вона посідала п'яте місце. Анна Ушеніна також піднялась у списку кращих шахістів. Вона перемістилася на дев'ять сходинок і зараз посідає 36-е із показником 2450 очок.

Анна Музичук, сестра Марії, увійшла до десятки кращих шахісток. Вона займає сьоме місце і має 2535 очок. Незмінною залишилась позиція Наталі Жукової. Вона замикає топ-20 із результатом 2488 балів.

Читайте також: Керівник ФФУ Павелко отримав посаду в УЄФА

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

До складу світової сотні входять й семеро шахістів України. Дещо покращити свої позиції вдалося лише Антону Коробову. Він піднявся на чотири пункти, із результатом 271 балів посідає 34-е місце. Найкращим серед наших гросмейстерів залишається Павло Ельянов. Він займає 13-у сходинку із 2763 балами. Троє інших наших шахістів – Юрій Криворучко, Василь Іванчук, Руслан Пономарьов – опустилися в рейтингу на 36-е, 37-е та 38-е місця відповідно.

Нагадаємо, до рейтингу найсильніших юнаків планети ввійшло двоє українців – Ілля Нижник та Олександр Бортник. В топ-100 дівчат потрапили четверо наших спортсменок – Юлія Осьмак, Наталія Букса, Марія Танцюра та Олена Мартинкова.