Перша ракетка світу американка Серена Вільямс була визнана спортсменом року за версією авторитетного журналу Sports Illustrated.

Вільямс-молодша у тенісному сезоні-2015 завоювала п'ять титулів в одиночному розряді, перемігши, в тому числі на трьох турнірах Великого Шолома - Уїмблдоні, Відкритому чемпіонаті Австралії і "Ролан Гаррос". За рік вона зазнала лише трьох поразок.

При цьому Серена могла виграти і четвертий турнір Великого Шолома, але сенсаційно поступилася у півфіналі Відкритого чемпіонату США італійці Роберті Вінчі.

Серена Вільямс, яка закінчила рік на першій сходинці світового рейтингу, всього виграла 69 титулів в одиночному розряді за кар'єру.

Вільямс-молодша стала першою жінкою, яка виграла нагороду Sports Illustrated, з 1983 року і першою представницею тенісу після Артура Еша (1992).

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Читайте також: Серена Вільямс уп'яте закінчила сезон першою ракеткою світу

Раніше володарями нагороди Sports Illustrated ставали Мохаммед Алі, Артур Еш, Леброн Джеймс, Майкл Джордан, Біллі Джин Кінг.

У жовтні в ЗМІ з'явилися чутки про те, що Серена вагітна від репера Дрейка і може пропустити наступний сезон. Пізніше вона сама ці чутки спростувала.